Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Musselkanaal

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Musselkanaal? Op deze pagina verstrekken we relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens gaan we dieper in op de diverse maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsMusselkanaal
Postcode9581
Website gemeentewww.stadskanaal.nl
maaltijden-aan-huis-musselkanaal

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Musselkanaal?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Witlofschotel met ham en kaas & Gehakt, bloemkool, aardappelpuree. Hierna vind je meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Studeren, de sportschool en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Musselkanaal

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Musselkanaal dan heb je drie opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, prijs, smaak en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig wanneer u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-musselkanaal

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema verstrekken we een weergave van professionele keukens voor tafeltje dekje in Musselkanaal. Per bedrijf vind je uitleg over aanbod en vanafprijs. Kies een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van magnetronmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een opsomming van plaatselijke aanbieders. Voorbeelden zijn stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars. Op dit portaal vind je ook leveranciers in 2e Exloërmond, Exloërveen en Zandberg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
Weergave met plaatselijke leveranciers van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Musselkanaal bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter werken ze samen met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Musselkanaal. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Musselkanaal zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Denk aan Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie & Spinazie à la crème met champignons.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Musselkanaal (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Musselkanaal?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €1,10).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Musselkanaal. Het gaat hier om grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Stadskanaal?
Door middel van www.stadskanaal.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.