Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Onstwedde

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Onstwedde? Op deze pagina vind je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens leggen we alles uit over de diverse type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsOnstwedde
Postcode9591
Website gemeentewww.stadskanaal.nl
maaltijden-aan-huis-onstwedde

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Onstwedde?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Babi pangang met witte rijst en groenten en/of Tomatensoep met balletjes. In onderstaande tekst tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: Werk, school, hobby’s en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Onstwedde

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Onstwedde dan heb je drie opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, smaak en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal wanneer u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-onstwedde

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een database met populaire aanbieders van tafeltje dekje in Onstwedde. Per leverancier verstrekken we informatie als het huidige assortiment en het tarief. Selecteer een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een weergave van kleinschalige organisaties. Denk dan aan cateraars, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook aanbieders in Musselkanaal, Vledderveen en 1e Exloërmond.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
TSN ThuiszorgHoofdweg 19621 AASlochteren
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
Weergave met regionale instanties van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Onstwedde bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Onstwedde. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Onstwedde in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Stamppot andijvie met Twentse gehaktbal en Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 10 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Onstwedde (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Onstwedde?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €5,85. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Onstwedde. Denk dan aan cateringbedrijven en grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Stadskanaal?
Aan de hand van www.stadskanaal.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.