Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vledderveen

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Vledderveen? Via deze website check je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens gaan we dieper in op de huidige soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsVledderveen
Postcode9585
Website gemeentewww.stadskanaal.nl
maaltijden-aan-huis-vledderveen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vledderveen?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. U kunt denken aan maaltijden als: Gebonden mosterdsoep en Tortellini met gehakt en kaas. In onderstaande tekst tref je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en vetarm, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Studenten: Werk, muziek en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Vledderveen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vledderveen dan heb je drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, smaak en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-vledderveen

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hierna check je een verzameling professionele organisaties voor tafeltje dekje in Vledderveen. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Druk op de button van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een verzameling lokaal georiënteerde instellingen. Onder andere welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, stichtingen, zorginstellingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Exloërveen, Mussel en 2e Exloërmond.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
Database met kleinschalige bezorgservices van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Vledderveen bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop behandelen we diverse opties .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Vledderveen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vledderveen aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Zoals Varkensvlees in satésaus met nasi goreng & Kip, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 20 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Vledderveen (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Vledderveen?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,60. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,55. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vledderveen. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Stadskanaal?
Via www.stadskanaal.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.