Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Steenbergen

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Steenbergen? Hieronder bieden we tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens behandelen we ook de actuele gerechten opties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
PlaatsSteenbergen
Postcode4652
Website gemeentewww.steenbergen.nl
maaltijden-aan-huis-steenbergen

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Steenbergen?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Stamppot koolraap met appel of Varkenslapje in champignonsaus. In de volgende paragraaf lees je informatie over diverse groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, de fitness en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Steenbergen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Steenbergen dan heb je feitelijk drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, onkosten, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-steenbergen

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Steenbergen. Per organisatie tref je informatie als het actuele aanbod en de prijzen. Druk op de button van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van opwarmmaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een weergave van gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Denk dan aan welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in Hulst, Woensdrecht en Sluis.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Maaltijddienst SteenbergenFabrieksdijk 64651 BRSteenbergen
Keurslager GeilingsTerreplein 64691 AATholen
SVRZ – Ten AnkerPrins Clauslaan 14691 ZATholen
SPAR de BergAchterstraat 52-544675 BXSt. Philipsland
BuurtzorgDorpsstraat 304661 HPHalsteren
Slagerij GeilingsRaadhuisstraat 534631 NBHoogerheide
Keurslagerij LittooijRaadhuisplein 294671 DADinteloord
Culinair KommersVoltweg 34631 SRHoogerheide
SPAR MaaltijdserviceSchoolstraat 24681 BKNieuw Vossemeer
Keurslager van der ZandeDorpsstraat 1744661 HVHalsteren
Schema met lokaal georiënteerde leveranciers van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Steenbergen bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter werken ze samen met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Steenbergen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Steenbergen zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Denk aan Pastaschotel: kip met broccoli & Visstoofpotje, sperziebonen, wilde rijst.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Steenbergen (warm).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Steenbergen?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Steenbergen. Denk dan aan cateringbedrijven en grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Steenbergen?
Door middel van www.steenbergen.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kruisland
 • De Heen
 • Dinteloord
 • Nieuw-Vossemeer