Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Eesveen

Zoekt u aanbieders van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Eesveen? Via deze website lees je relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij gaan we dieper in op de beschikbare soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsEesveen
Postcode8347
Website gemeentewww.steenwijkerland.nl
maaltijden-aan-huis-eesveen

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Eesveen?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Varkenslapje in jus en Lekkerbekje, doperwten/wortelen, aardappelpuree. Hieronder check je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en diabetes, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, sport en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Eesveen

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Eesveen dan zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in assortiment, prijzen, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig op het moment dat u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-eesveen

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder tref je een opsomming van populaire leveranciers van tafeltje dekje in Eesveen. Per bezorgservice bieden we praktische info zoals aantal maaltijden en vanafprijs. Klik op de knop van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een database met lokaal georiënteerde leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit platform vind je ook organisaties in Onna, De Bult en Basse.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
Het Pakhuys CateringDolderweg 27 G8331 LLSteenwijk
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
Weergave met regionale instanties van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Eesveen bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Eesveen. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Eesveen specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Zoals Cordon Bleu met groenten of Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 5 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Eesveen (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Eesveen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,75. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Eesveen. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Steenwijkerland?
Op de website www.steenwijkerland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.