Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Marijenkampen

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Marijenkampen? Op deze pagina tref je tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer gaan we verder in op de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsMarijenkampen
Postcode8339
Website gemeentewww.steenwijkerland.nl
maaltijden-aan-huis-marijenkampen

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Marijenkampen?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Zalm in dillesaus of Paellaschotel met kip en zeevruchten. In de volgende paragraaf beschrijven we diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en vetarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Werk, school, muziek en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Marijenkampen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Marijenkampen dan zijn er drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over assortiment, prijzen, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Erg handig als u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-marijenkampen

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder tref je een database met grote bedrijven voor tafeltje dekje in Marijenkampen. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Klik op de knop van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een verzameling lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn supermarkten, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Baars, Willemsoord en Tuk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
Het Pakhuys CateringDolderweg 27 G8331 LLSteenwijk
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
Overzicht met lokaal georiënteerde bedrijven van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Marijenkampen bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter werken ze samen met erkende leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Marijenkampen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. Kinderen kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Marijenkampen specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Hollandse hachee of Kipfilet in saus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer een half uur op 100 – 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 tot 10 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Marijenkampen (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Marijenkampen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €5,85. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,65) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Marijenkampen. Onder andere grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Steenwijkerland?
Op de website www.steenwijkerland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.