Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vollenhove

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Vollenhove? Op deze pagina verstrekken we relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Verder behandelen we ook de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsVollenhove
Postcode8325
Website gemeentewww.steenwijkerland.nl
maaltijden-aan-huis-vollenhove

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vollenhove?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Gehakt in roomsaus of Appelcompote met vanille. In de volgende paragraaf beschrijven we heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Senioren die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de fitness en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Vollenhove

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vollenhove dan bestaan er drie alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, prijzen, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaliter wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. De oplossing in situatie waarbij u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-vollenhove

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een database met erkende aanbieders van tafeltje dekje in Vollenhove. Per bezorgservice tref je uitleg over aantal maaltijden en de prijzen. Tik op de knop van een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met plaatselijke instellingen. Dat zijn bijv. slagerijen, stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Marknesse, Schokland en Bant.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
Het Pakhuys CateringDolderweg 27 G8331 LLSteenwijk
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
Talma – Het DokVlechttuinen 18322 BAUrk
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
Slagerij BrouwerRansuil 558322 CPUrk
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
Keurslager MulderWeemstraat 618331 JASteenwijk
Overzicht met lokale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Vollenhove bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Vollenhove. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vollenhove specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Onder andere Gebonden tomatensoep & Runderlever in saus.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 100 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 tot 8 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Vollenhove (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Vollenhove?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,20).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vollenhove. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Steenwijkerland?
Aan de hand van www.steenwijkerland.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook bestaan er andere regelingen via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.