Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Tiel

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Tiel? Via onze site tref je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we verder in op de beschikbare maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteTiel
PlaatsTiel
Postcode4001
Website gemeentewww.tiel.nl
maaltijden-aan-huis-tiel

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Tiel?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n verse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Wild Crunches en/of Kip kerrie ananas met risotto. In onderstaande tekst bekijk je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn gemalen, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, koolhydraatarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Werk, school, sport en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Tiel

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Tiel dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over assortiment, kosten, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Vaak wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing indien het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-tiel

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een database met bekende bezorgers van tafeltje dekje in Tiel. Per instantie bieden we uitleg over aantal maaltijden en de tarieven. Kies een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema vind je een lijst met kleinschalige instanties. Onder andere zorginstellingen, cateraars, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Utrechtse Heuvelrug, Houten en Renswoude.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgScheeringlaan 24001 WJTiel
PrivaZorgTielsestraat 6A4021 HCMaurik
De ValentijnSaffatinstraat 844021 HNMaurik
Slagerij KnobboutNieuwe Tielseweg 1754006 BHTiel
Restaurant LingewaardeGasthuislingelaan 24002 AGTiel
SPAR LakerveldWickenburghselaan 13998 JTSchalkwijk
Vitras MaaltijdserviceSiependaallaan 14003 LETiel
BuurtzorgKloostergaarde 163998 KDSchalkwijk
Keurslager NotenboomKamperfoelie 124007 TLTiel
Tafeltje Dekje in TielBoerhaavelaan 724002 WDTiel
Overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Tiel bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop behandelen we diverse opties .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Tiel. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Tiel specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Als eerste zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Schnitzel pepersaus en Stamppot Andijvie met spekjes.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 tot 8 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Tiel (al opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Tiel?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Tiel. We hebben het dan over grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Tiel?
Via www.tiel.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Zennewijnen
 • Kerk Avezaath
 • Wadenoijen
 • Kapel Avezaath