Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Aldtsjerk

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Aldtsjerk? Via deze website bekijk je relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Tevens behandelen we ook de aanwezige maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsAldtsjerk
Postcode9064
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
maaltijden-aan-huis-aldtsjerk

Genieten van maaltijden aan huis?

Check interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Aldtsjerk?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Runderhachee, rode kool, aardappelpuree en/of Cordon bleu, spinazie à la crème, aardappelpuree. In onderstaande tekst bekijk je voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobby’s en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Aldtsjerk

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Aldtsjerk dan zijn er 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-aldtsjerk

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een weergave van landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Aldtsjerk. Per bedrijf verstrekken we relevante zaken zoals het type maaltijden en een prijsindicatie. Klik op de button van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van gemeentelijke bedrijven. Voorbeelden zijn slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Gytsjerk, Mûnein en Koarnjum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgR. van Nautaweg 3 K9061 AAGytsjerk
BuurtzorgBetterwird 349101 PBDokkum
SPAR BoonstraLiudgerleane 19101 WDDokkum
Zorggroep Pasana – DongeraheemDongeradijk 679101 GCDokkum
SPAR MaaltijdserviceMounebuorren 89074 CJHallum
DagwinkelHege Buorren 8a9047 HSMinnertsga
Unie Van Vrijwilligers DokkumAltenastreek 409101 BADokkum
Palet – SkilhiemNije Poarte 339051 MBStiens
StadshapStrobossersteeg 109101 NBDokkum
Restaurant van BeuckelaerBeuckelaerstraat 259076 DASint Annaparochie
Opsomming met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Aldtsjerk bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna lichten we enkele situaties toe .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal hebben ze een overeenkomst met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Aldtsjerk. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Aldtsjerk specifiek aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Onder andere Ossestaartsoep en Gegrilde groentenmix in saus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Aldtsjerk (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Aldtsjerk?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Verder is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Aldtsjerk. Het betreft cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Tytsjerksteradiel?
Via www.tytsjerksteradiel.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.