Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Tytsjerksteradiel

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Tytsjerksteradiel? Op maaltijdaanhuis.com bekijk je tips en adviezen. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de diverse maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsTytsjerksteradiel
Postcode9251
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
maaltijden-aan-huis-tytsjerksteradiel

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Tytsjerksteradiel?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Kip in kerriesaus, doperwten, rijst en/of Spinaziestamppot, omelet. Hieronder check je verschillende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zijn erg voedzaam, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Studie, de sportschool en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Tytsjerksteradiel

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Tytsjerksteradiel dan heb je feitelijk 3 opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, onkosten, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Ideaal op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-tytsjerksteradiel

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel bekijk je een lijst met bekende keukens voor tafeltje dekje in Tytsjerksteradiel. Per bezorgservice vind je uitleg over het actuele aanbod en het tarief. Druk op de button van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema bieden we een opsomming van plaatselijke aanbieders. Denk dan aan supermarkten, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Terschelling, Leeuwarden en Waadhoeke.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
Database met kleinschalige aanbieders van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Tytsjerksteradiel bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Tytsjerksteradiel. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Tytsjerksteradiel zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Boerengehaktschotel met aardappelpuree-bieslook en Kip in roomsaus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 125 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 500 – 650 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Tytsjerksteradiel (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Tytsjerksteradiel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Tytsjerksteradiel. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Tytsjerksteradiel?
Aan de hand van www.tytsjerksteradiel.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ryptsjerk
 • Noardburgum
 • Jistrum
 • Eastermar
 • Sumar
 • Garyp
 • Earnewâld
 • Suwâld
 • Burgum
 • Hurdegaryp
 • Tytsjerk
 • Wyns
 • Gytsjerk
 • Oentsjerk
 • Mûnein
 • Aldtsjerk