Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Burgum

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Burgum? Aan de hand van deze site verstrekken we alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens behandelen we ook de aanwezige soorten gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsBurgum
Postcode9251
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
maaltijden-aan-huis-burgum

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Burgum?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een verse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Verse worst in jus en Stamppot vergeten groente met rundersaucijs. Hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Een drukke baan, sport en vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Burgum

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Burgum dan zijn er 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-burgum

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de volgende tabel vind je een weergave van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Burgum. Per bezorgservice check je informatie als het huidige assortiment en vanafprijs. Druk op de knop van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van thuismaaltijden

In het schema hieronder tref je een opsomming van lokaal georiënteerde leveranciers. Dat zijn bijv. zorginstellingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Ureterp, Frieschepalen en Nij Beets.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
SPAR AdemaBuorren 139216 WBOudega
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
DagwinkelDoarpsstrjitte 139245 HPNij Beets
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
Weergave met lokaal georiënteerde bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Burgum bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Burgum. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Burgum aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 aspecten. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Denk aan Groentensoep of Push Up Meatballs.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Burgum (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Burgum?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €5,85. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,15).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Burgum. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Tytsjerksteradiel?
Op de website www.tytsjerksteradiel.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.