Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Earnewâld

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Earnewâld? Op deze pagina tref je aanvullende details. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook gaan we dieper in op de verschillende type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsEarnewâld
Postcode9264
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
maaltijden-aan-huis-earnewald

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Earnewâld?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Thaise gestoofde vis, soja en chinese bami of Hachee met rode kool en gekookte aardappelen. Hieronder tref je voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zitten vol groenten, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Studie, hobbies en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Earnewâld

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Earnewâld dan heb je 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, financiën, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-earnewald

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema bieden we een verzameling landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Earnewâld. Per instantie tref je praktische info zoals het actuele aanbod en de tarieven. Selecteer een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van thuismaaltijden

In de tabel hierna bieden we een weergave van plaatselijke leveranciers. Voorbeelden zijn supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, stichtingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Eastermar, Garyp en Noardburgum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Tabel met plaatselijke instellingen van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Earnewâld bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Earnewâld. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Earnewâld zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Runderstoofpotje en Ertwensoep met rookworst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Earnewâld (voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Earnewâld?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,60. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €1,25).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Earnewâld. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Tytsjerksteradiel?
Aan de hand van www.tytsjerksteradiel.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.