Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ryptsjerk

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Ryptsjerk? Hieronder vind je alle belangrijke aspecten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook behandelen we ook de beschikbare type gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsRyptsjerk
Postcode9256
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
maaltijden-aan-huis-ryptsjerk

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ryptsjerk?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Kibbeling met kruidendip of Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. In onderstaand blok check je voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, hobbies en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Ryptsjerk

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ryptsjerk dan bestaan er drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, tarieven, smaak en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-ryptsjerk

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder verstrekken we een weergave van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Ryptsjerk. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig uitleg over het huidige assortiment en een prijsindicatie. Kies een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema check je een weergave van plaatselijke maaltijdservices. Onder andere cateraars, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Burgum, Tytsjerk en Siegerswoude.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Weergave met lokale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Ryptsjerk bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Ryptsjerk. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ryptsjerk zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijv. Prei-gehaktschotel en Pannenkoeken met spek.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Ryptsjerk (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Ryptsjerk?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,95).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ryptsjerk. Onder andere speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Tytsjerksteradiel?
Door middel van www.tytsjerksteradiel.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.