Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Tytsjerk

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Tytsjerk? Aan de hand van deze site vind je relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we verder in op de huidige soorten gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
PlaatsTytsjerk
Postcode9255
Website gemeentewww.tytsjerksteradiel.nl
maaltijden-aan-huis-tytsjerk

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Tytsjerk?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. U kunt denken aan maaltijden als: Hamlapje in jus met stamppot andijvie & Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst. In onderstaand blok beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en natriumarm, vegetarisch, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Een drukke baan, hobbies en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Tytsjerk

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Tytsjerk dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, onkosten, houdbaarheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-tytsjerk

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In onderstaand schema tref je een opsomming van grote leveranciers van tafeltje dekje in Tytsjerk. Per aanbieder check je uitleg over het actuele aanbod en de prijzen. Druk op de knop van een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna check je een weergave van plaatselijke bedrijven. Onder andere stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook leveranciers in Frieschepalen, Hurdegaryp en Ureterp.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorggroep – Bennema StateRijksstraatweg 1659254 DEHurdegaryp
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
SPAR DrogehamDe Buorren 269289 HGDrogeham
Alles ûnder ien DakE.M. Beimastrjitte 339261 VGEastermar
Slagerij VeltmanSchoolstraat 609251 ECBurgum
BuurtzorgVoorstraat 46a9285 NTBuitenpost
BuurtzorgVan Weerden Poelmanstraat 139254 CSHurdegaryp
Zorggroep – Meckama StateTsjerk Hiddesstraat 429291 AMKollum
SPAR BijlsmaGreate Buorren 409263 PNGarijp
Tabel met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Tytsjerk bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Tytsjerk. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Tytsjerk normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Bijv. Kaaskroketjes en Appelcompote.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 35 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Tytsjerk (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Tytsjerk?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Tytsjerk. Het gaat hier om grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Tytsjerksteradiel?
Op de website www.tytsjerksteradiel.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.