Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Borgercompagnie

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Borgercompagnie? Via deze website verstrekken we een uitgebreide beschrijving. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook vertellen we meer over de beschikbare type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteVeendam
PlaatsBorgercompagnie
Postcode9631
Website gemeentewww.veendam.nl
maaltijden-aan-huis-borgercompagnie

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Borgercompagnie?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: Kipfilet, appelcompote, gekookte aardappelen of Javaanse kip, rijst met doperwten, gr. kruiden. In onderstaande tekst vind je diverse groepen mensen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Mensen op leeftijd: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en koolhydraatarm, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, hobby’s en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Borgercompagnie

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Borgercompagnie dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, herkomst producten en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. In de regel per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-borgercompagnie

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bieden we een weergave van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Borgercompagnie. Per leverancier bekijk je relevante zaken zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Klik op een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale leveranciers. Voorbeelden zijn supermarkten, cateraars, stichtingen, zorginstellingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Hellum, Steendam en Overschild.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis UfkenshuisReint Dijkemastraat 19628 CWSiddeburen
Restaurant La VacheMuseumplein 29641 ADVeendam
Keurslager WestermanPromenadepad 799641 DCVeendam
TSN ThuiszorgEuropaweg 2D9636 HTZuidbroek
SPAR KroonHoofdstraat 369635 AVNoordbroek
BuurtzorgHoofdweg 1119626 ACSchildwolde
BuurtzorgSpoorstraat 359636 ASZuidbroek
BuurtzorgPoststraat 29628 ABSiddeburen
Catering PerdokBeneluxweg 179636 HVZuidbroek
Woonzorgcentrum GockingaheemNanno Mulderstraat 229635 CLNoordbroek
Weergave met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Borgercompagnie bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Borgercompagnie. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen een gezonde en voedzame maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Borgercompagnie in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Zoals Kippendijstukjes in satésaus, nasi goreng en Pannenkoekenschotel.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Borgercompagnie (verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Borgercompagnie?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en toetje (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Borgercompagnie. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Veendam?
Door middel van www.veendam.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.