Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Veendam

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Veendam? Hieronder check je een uitgebreide beschrijving. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder gaan we verder in op de verschillende gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteVeendam
PlaatsVeendam
Postcode9641
Website gemeentewww.veendam.nl
maaltijden-aan-huis-veendam

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Veendam?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Hollandse hachee en/of Runderhachee, rode kool, aardappelpuree. In de box hieronder benoemen we heel uiteenlopende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De producten zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aangemalen, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Veendam

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Veendam dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-veendam

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna check je een overzicht met populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Veendam. Per leverancier verstrekken we informatie als aanbod en de tarieven. Tik op de knop van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van opwarmmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een database met lokaal georiënteerde bedrijven. Voorbeelden zijn stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op deze site vind je ook organisaties in Stadskanaal, Midden-Groningen en Aa en Hunze.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant La VacheMuseumplein 29641 ADVeendam
Tafeltje Dekje de Lange LeegteOostlaan 309642 PVVeendam
TSN ThuiszorgSteenstraat 109646 BAVeendam
Maaltijdservice de LangeleegteKorte Leegte 7a9641 PAVeendam
Keurslager WestermanPromenadepad 799641 DCVeendam
TSN ThuiszorgEuropaweg 2D9636 HTZuidbroek
Huize FranciscusPrins Bernhardlaan 569641 LWVeendam
Catering PerdokBeneluxweg 179636 HVZuidbroek
Brasseries – Zorggroep GroningenBorgerspark 29642 LNVeendam
BuurtzorgPieter Sneeuwplein 129641 KAVeendam
Tabel met lokaal georiënteerde instanties van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Veendam bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal werken ze samen met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Veendam. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Veendam aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Boeuf stroganoff, witte rijst, sperziebonen of Witlof ovenschotel.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 110 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Veendam (warm).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Veendam?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €0,95).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Veendam. Voorbeelden zijn professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Veendam?
Via de uitleg op www.veendam.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Borgercompagnie
 • Wildervank