Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bellingwolde

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Bellingwolde? Op deze pagina bekijk je aanvullende details. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Verder vertellen we meer over de actuele gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsBellingwolde
Postcode9695
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-bellingwolde

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bellingwolde?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een gezonde kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Verse komkommersalade en Minestronesoep. In onderstaand blok lees je informatie over verschillende groepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan gemalen, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en vetarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Bellingwolde

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bellingwolde dan bestaan er drie varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, financiën, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-bellingwolde

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bieden we een lijst met bekende organisaties voor tafeltje dekje in Bellingwolde. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig details als het huidige assortiment en vanafprijs. Druk op de button van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van senioren maaltijden

In het schema hierna bekijk je een database met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Onder andere slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, cateraars. Op deze site vind je ook leveranciers in Drieborg, Bad Nieuweschans en Beerta.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
Tabel met regionale leveranciers van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Bellingwolde bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak is dit contractueel geregeld met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Bellingwolde. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bellingwolde specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Onder andere Kip tikka massala, basmatirijst & Macaroni, groenten-tomatensaus.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 100 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 4 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Bellingwolde (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Bellingwolde?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,45).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bellingwolde. Dit zijn vaak grootschalige keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Westerwolde?
Op de website www.westerwolde.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.