Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Westerwolde

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Westerwolde? Hieronder tref je alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens leggen we alles uit over de beschikbare soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsWesterwolde
Postcode9551
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-westerwolde

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Westerwolde?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree of Rookworst met stamppot zuurkool. In de volgende paragraaf benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Senioren bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en natriumarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Een drukke baan, sport en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Westerwolde

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Westerwolde dan heb je drie opties: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, budget, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-westerwolde

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema bekijk je een database met populaire bezorgers van tafeltje dekje in Westerwolde. Per bedrijf vind je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Selecteer een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van senioren maaltijden

In het schema hierna bieden we een opsomming van regionale maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn slagerijen, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Veendam, Oldambt en Borger-Odoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
BuurtzorgCeresstraat 49514 CAGasselternijveen
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Schema met lokaal georiënteerde maaltijdservices van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Westerwolde bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter werken ze samen met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Westerwolde. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Westerwolde de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijv. Groentensoep met gehaktballen of Lamsvlees in rozemarijnsaus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 20 minuten op 100 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Westerwolde (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Westerwolde?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Westerwolde. Onder andere speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Westerwolde?
Door middel van www.westerwolde.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bellingwolde
 • Oudeschans
 • Blijham
 • Wedde
 • Vriescheloo
 • Sellingen
 • Ter Apel
 • Ter Apelkanaal
 • Veelerveen
 • Vlagtwedde
 • Bourtange