Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Blijham

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Blijham? Middels onze site tref je relevante info. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Ook bespreken we de diverse soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsBlijham
Postcode9697
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-blijham

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Blijham?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Stamppot Boerenkool met rookworst en Visschotel met wortel en gebakken aardappel. In onderstaand blok check je heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen in Nederland krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen te beschermen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: School, werken, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Blijham

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Blijham dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, tarieven, herkomst producten en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-blijham

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hierna bekijk je een verzameling landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Blijham. Per aanbieder bekijk je informatie als assortiment en budget. Druk op de knop van een aanbieder om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling lokaal georiënteerde instellingen. Dat zijn bijv. stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Bad Nieuweschans, Oudeschans en Drieborg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Database met lokaal georiënteerde organisaties van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Blijham bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter werken ze samen met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Blijham. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen dan een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Blijham in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de beschrijving staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Tortellini met gehakt en kaas en Babi ketjap, Karee djawa, Witte rijst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Blijham (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Blijham?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke service werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Blijham. Dat zijn bijvoorbeeld grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Westerwolde?
Op www.westerwolde.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder zijn er mogelijkheden via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.