Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Bourtange

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Bourtange? Via deze website bekijk je relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens leggen we alles uit over de aanwezige type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsBourtange
Postcode9545
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-bourtange

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Bourtange?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. U kunt denken aan maaltijden als: Parijse worteltjes & Varkenshaasje in pepersaus. In onderstaande tekst tref je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, muziek en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Bourtange

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Bourtange dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, prijzen, herkomst producten en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal elke 2 weken op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal als het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-bourtange

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hierna bieden we een database met populaire aanbieders van tafeltje dekje in Bourtange. Per aanbieder tref je specificaties zoals het huidige assortiment en vanafprijs. Kies een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema tref je een overzicht met kleinschalige instanties. Dit kunnen zijn stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op deze site vind je ook aanbieders in Ees, Vlagtwedde en Westdorp.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
BuurtzorgCeresstraat 49514 CAGasselternijveen
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Opsomming met regionale instanties van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Bourtange bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak maken zij hiervoor afspraken met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Bourtange. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Bourtange normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Reepjes kippenvlees in jus of Macaroni carbonara met stukjes kip.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 550 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Bourtange (warm).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Bourtange?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Bourtange. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Westerwolde?
Op www.westerwolde.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.