Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oudeschans

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Oudeschans? Op deze pagina bieden we alle belangrijke aspecten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer leggen we alles uit over de aanwezige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsOudeschans
Postcode9696
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-oudeschans

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oudeschans?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Pasta Carbonara met ei, spek en ui en/of Varkensvlees in satésaus met nasi goreng. In het gedeelte hierna check je meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Studeren, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oudeschans

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oudeschans dan zijn er drie alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, kosten, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Dikwijls per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst indien u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-oudeschans

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bekijk je een overzicht met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Oudeschans. Per aanbieder verstrekken we specificaties zoals het type maaltijden en vanafprijs. Druk op de button van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van thuismaaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een lijst met kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen. Op dit platform vind je ook leveranciers in Oudezijl, Bellingwolde en Nieuw Beerta.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
Opsomming met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Oudeschans bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met grote keukens voor kant-en-klare maaltijden in Oudeschans. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oudeschans specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Zoals Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do & Hongaarse goulash, doperwten, rijst.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Oudeschans (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Oudeschans?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en toetje (vanaf €1,40).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oudeschans. Denk dan aan professionele keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Westerwolde?
Via de uitleg op www.westerwolde.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.