Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ter Apel

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Ter Apel? Via deze website lees je alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de actuele gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsTer Apel
Postcode9561
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-ter-apel

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ter Apel?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Gepaneerde Alaska-koolvis of Flensjes met fruit. In onderstaande tekst benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze etenswaren zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Een drukke baan, sport en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Ter Apel

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ter Apel dan heb je eigenlijk drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over aanbod, prijs, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-ter-apel

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hierna tref je een database met populaire leveranciers van tafeltje dekje in Ter Apel. Per bedrijf check je details als aanbod en de prijzen. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder tref je een database met kleinschalige bezorgservices. Bijvoorbeeld zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, supermarkten, cateraars. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Vlagtwedde, Sellingen en Ees.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
Database met plaatselijke maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Ter Apel bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Ter Apel. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ter Apel specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis een ruime portie groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Bloemkool met runderlap en aardappelen en Kip, worteltjes, aardappelpuree.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 12 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Ter Apel (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Ter Apel?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en nagerecht (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ter Apel. Onder andere professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Westerwolde?
Via de uitleg op www.westerwolde.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.