Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Veelerveen

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Veelerveen? Hieronder check je alles wat je moet weten. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens vertellen we meer over de actuele soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsVeelerveen
Postcode9566
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-veelerveen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Veelerveen?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Penne pesto, kip, groene groenten en Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix. Hierna tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en natriumarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studeren, sport en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Veelerveen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Veelerveen dan zijn er drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, financiën, versheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig indien het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-veelerveen

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel vind je een database met landelijke organisaties voor tafeltje dekje in Veelerveen. Per organisatie check je praktische info zoals het actuele aanbod en de kosten. Tik op de knop van een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van bezorgmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een opsomming van plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Ter Apel, Zandberg en Bourtange.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
Tabel met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Veelerveen bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Veelerveen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Veelerveen normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Zoals Pittige sperzieboontjes & Spaghetti met broccoli.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Veelerveen (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Veelerveen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Veelerveen. Het betreft grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Westerwolde?
Door middel van www.westerwolde.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.