Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vriescheloo

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Vriescheloo? Op deze pagina tref je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer leggen we alles uit over de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsVriescheloo
Postcode9699
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-vriescheloo

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vriescheloo?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst of Babi pangang, rijstfantasie. In de box hieronder bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Studeren, de sportschool en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Vriescheloo

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vriescheloo dan heb je eigenlijk 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, prijzen, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaliter elke 2 weken bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. De oplossing wanneer u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-vriescheloo

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

Hieronder doorzoek je eenvoudig een database met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Vriescheloo. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig uitleg over assortiment en een prijsindicatie. Klik op een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van thuismaaltijden

In het schema hieronder check je een lijst met regionale instellingen. Denk dan aan cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Oudeschans, Wedde en Bad Nieuweschans.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Weergave met regionale bedrijven van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Vriescheloo bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Vriescheloo. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vriescheloo specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Onder andere Rundergehaktbal in jus en Kipfilet mosterdsaus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer een half uur op 100 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Vriescheloo (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Vriescheloo?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,25) en nagerecht (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vriescheloo. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Westerwolde?
Via de info op www.westerwolde.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.