Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Wedde

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Wedde? Middels onze site verstrekken we relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens leggen we alles uit over de diverse soorten maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar organisaties vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsWedde
Postcode9698
Website gemeentewww.westerwolde.nl
maaltijden-aan-huis-wedde

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Wedde?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Stamppot prei met roomkaas & Kervelroomsoep. In onderstaand blok bekijk je verschillende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en natriumarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, de sportschool en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Wedde

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Wedde dan heb je eigenlijk 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, houdbaarheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-wedde

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder tref je een database met professionele leveranciers van tafeltje dekje in Wedde. Per instantie bekijk je relevante zaken zoals aanbod en de prijzen. Tik op de knop van een leverancier om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna check je een weergave van plaatselijke bezorgservices. Onder andere stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen. Op deze website vind je ook leveranciers in Bellingwolde, Blijham en Oudezijl.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Weergave met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Wedde bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Wedde. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Wedde specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Onder andere Stamppot knolselderij met rucola of Nasi babi ketjap.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 110 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Wedde (al opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Wedde?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en dessert (vanaf €1,25).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Wedde. Het betreft speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Westerwolde?
Op www.westerwolde.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.