Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Blesdijke

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Blesdijke? Via onze site verstrekken we meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook bespreken we de verschillende soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsBlesdijke
Postcode8398
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-blesdijke

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Blesdijke?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Spitskoolschotel met aardappelpuree of Gehaktschijf met appelcompote. Hieronder lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Een drukke baan, de sportschool en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Blesdijke

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Blesdijke dan zijn er drie opties om uit te kiezen: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, prijs, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter per box van 6 gerechten op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Erg handig als u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-blesdijke

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder tref je een database met landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Blesdijke. Per aanbieder bieden we informatie als assortiment en vanafprijs. Klik op een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met lokale bezorgservices. Dit kunnen zijn slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen, cateraars. Op deze website vind je ook leveranciers in Steggerda, De Blesse en Vinkega.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Schema met lokaal georiënteerde instellingen van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Blesdijke bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak is dit contractueel geregeld met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Blesdijke. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Blesdijke de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Tomatensoep met balletjes of Tagliatelleschotel met kip.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Blesdijke (verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Blesdijke?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,70. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,20).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Blesdijke. Het gaat hier om grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Weststellingwerf?
Via de uitleg op www.weststellingwerf.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.