Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Weststellingwerf

Zoekt u lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Weststellingwerf? Op deze pagina check je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Verder behandelen we ook de diverse soorten maaltijden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsWeststellingwerf
Postcode8471
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-weststellingwerf

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Weststellingwerf?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Lamsvlees in rozemarijnsaus en Appel pannenkoek. Hierna tref je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Werk, school, muziek en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Weststellingwerf

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Weststellingwerf dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, versheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt op het moment dat u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-weststellingwerf

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bekijk je een verzameling professionele leveranciers van tafeltje dekje in Weststellingwerf. Per aanbieder tref je specificaties zoals het huidige assortiment en vanafprijs. Tik op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel vind je een lijst met lokaal georiënteerde organisaties. Onder andere zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Noordoostpolder, Steenwijkerland en Dronten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Opsomming met plaatselijke bedrijven van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Weststellingwerf bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop behandelen we diverse opties .

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak werken ze samen met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Weststellingwerf. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Weststellingwerf normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Zoals Lasagna bolognese en Kip tikka masala, witte rijst, doperwten.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 110 – 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 tot 8 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Weststellingwerf (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Weststellingwerf?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Weststellingwerf. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Slijkenburg
 • Nijeholtwolde
 • Nijelamer
 • Oldelamer
 • Munnekeburen
 • Langelille
 • Scherpenzeel
 • Spanga
 • Nijetrijne
 • Oldetrijne
 • Sonnega
 • Oldeholtwolde
 • Ter Idzard
 • Nijeholtpade
 • Oldeholtpade
 • Wolvega
 • Blesdijke
 • De Blesse
 • Peperga
 • Steggerda
 • De Hoeve
 • Vinkega
 • Boijl
 • Noordwolde
 • Zandhuizen
 • Oosterstreek