Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Boijl

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Boijl? Hieronder check je relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer bespreken we de huidige soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsBoijl
Postcode8392
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-boijl

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Boijl?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Kreeftensoep en/of Boerengehaktschotel met aardappelpuree. In onderstaand blok beschrijven we heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven en ook om mentaal gezond te blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Boijl

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Boijl dan heb je eigenlijk drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeer geschikt op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-boijl

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder tref je een verzameling grote aanbieders van tafeltje dekje in Boijl. Per leverancier check je informatie als aantal maaltijden en een prijsindicatie. Druk op de knop van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van thuismaaltijden

In onderstaand schema bieden we een opsomming van regionale instanties. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, slagerijen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Oosterstreek, Noordwolde en Doldersum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Schema met plaatselijke maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Boijl bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met professionele bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Boijl. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Boijl aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Denk aan Shoarma met zuurkool en Boe­ren­kool­stoof met ei.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Boijl (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Boijl?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,10).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Boijl. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tenslotte hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.