Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Blesse

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in De Blesse? Hieronder verstrekken we alle belangrijke aspecten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Verder behandelen we ook de huidige soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsDe Blesse
Postcode8397
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-de-blesse

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in De Blesse?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Stamppot Hutspot met worst of Asperge beenham schotel. In onderstaande tekst check je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en natriumarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: School, werken, sport en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice De Blesse

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Blesse dan zijn er 3 keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, financiën, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-de-blesse

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in De Blesse. Per instantie tref je informatie als het huidige assortiment en vanafprijs. Tik op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, cateraars, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in De Hoeve, Peperga en Boijl.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Tabel met kleinschalige instanties van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in De Blesse bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in De Blesse. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Blesse de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. O.a. Spekpannenkoek & Varkensvlees in red porksaus, mihoen goreng.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 minuten op 100 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in De Blesse (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in De Blesse?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Blesse. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Aan de hand van www.weststellingwerf.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.