Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis De Hoeve

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in De Hoeve? Aan de hand van deze site check je tips en adviezen. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer gaan we verder in op de verschillende soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsDe Hoeve
Postcode8394
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-de-hoeve

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in De Hoeve?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een dagelijkse kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Nasi Indisch rundvlees of Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst. In de volgende paragraaf bekijk je diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice De Hoeve

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in De Hoeve dan zijn er in feite 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over assortiment, onkosten, smaak en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaal om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-de-hoeve

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder check je een overzicht met grote bezorgers van tafeltje dekje in De Hoeve. Per aanbieder tref je praktische info zoals het actuele aanbod en het tarief. Druk op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van magnetronmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een lijst met kleinschalige maaltijdservices. Voorbeelden zijn stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Noordwolde, Vinkega en Oosterstreek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Weergave met gemeentelijke aanbieders van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in De Hoeve bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in De Hoeve. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in De Hoeve aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Spinazie schotel met gehaktbal & Spinazie à la crème met champignons.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 4 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in De Hoeve (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in De Hoeve?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €0,95).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in De Hoeve. Voorbeelden zijn grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Weststellingwerf?
Door middel van www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.