Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Langelille

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Langelille? Hieronder lees je alle belangrijke aspecten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij vertellen we meer over de actuele soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar organisaties vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsLangelille
Postcode8484
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-langelille

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Langelille?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Denk dan aan gerechten als: Stamppot zuurkool met rookworst en jus en/of Kip tandoori. In onderstaand blok beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, hobby’s en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Langelille

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Langelille dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Let goed op de verschillen in assortiment, prijs, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-langelille

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna tref je een database met erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Langelille. Per organisatie tref je informatie als aantal maaltijden en budget. Tik op de knop van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een database met kleinschalige aanbieders. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, cateraars, slagerijen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Nijetrijne, Scherpenzeel en Sonnega.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Schema met plaatselijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Langelille bezorgen

Kantoren en bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Langelille. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Langelille zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je informatie over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Onder andere Varkenshaas, botergroenten, gebakken aardappelen & Rode kool met gehakt schotel.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Langelille (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Langelille?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,35).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Langelille. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.