Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Munnekeburen

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Munnekeburen? Middels onze site bekijk je alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook bespreken we de aanwezige soorten gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsMunnekeburen
Postcode8485
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-munnekeburen

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Munnekeburen?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Runderstoofvlees, bloemkool, gekookte aard. & Runderhachee, rode kool, aardappelpuree. Hieronder check je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Senioren hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten is er minder directe zorg noodzakelijk. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, muziek en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Munnekeburen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Munnekeburen dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, prijs, versheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-munnekeburen

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna bieden we een overzicht met landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Munnekeburen. Per bedrijf bekijk je praktische info zoals het huidige assortiment en budget. Selecteer een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van kant-en-klaar maaltijden

Hierna bekijk je een overzicht met kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook aanbieders in Spanga, Langelille en Oldetrijne.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Weergave met regionale instanties van magnetronmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Munnekeburen bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Munnekeburen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Munnekeburen de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do of Knoflookgarnalen.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Munnekeburen (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Munnekeburen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Munnekeburen. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.