Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nijeholtpade

Op zoek naar leveranciers van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Nijeholtpade? Via deze website bieden we tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer gaan we verder in op de aanwezige gerechten opties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijeholtpade
Postcode8475
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-nijeholtpade

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nijeholtpade?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Chili con carne, gehakt, rijst & Stamppot gerechten. In het gedeelte hierna beschrijven we diverse groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, de fitness en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Nijeholtpade

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nijeholtpade dan zijn er in feite 3 opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, financiën, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans elke 2 weken op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt op het moment dat u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-nijeholtpade

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema tref je een lijst met erkende aanbieders van tafeltje dekje in Nijeholtpade. Per bedrijf bieden we details als het huidige assortiment en de prijzen. Tik op de knop van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna tref je een opsomming van kleinschalige aanbieders. Dat zijn bijv. zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars, supermarkten. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Nieuwebrug, Oldeholtpade en Vegelinsoord.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Database met gemeentelijke bezorgservices van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Nijeholtpade bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met professionele bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Nijeholtpade. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nijeholtpade specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Babi pangang met bami goreng en Tomatensoep met balletjes.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Nijeholtpade (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Nijeholtpade?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,00. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nijeholtpade. Het gaat hier om grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Via www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.