Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nijeholtwolde

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Nijeholtwolde? Aan de hand van deze site check je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens leggen we alles uit over de beschikbare type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar aanbieders vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijeholtwolde
Postcode8488
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-nijeholtwolde

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nijeholtwolde?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smakelijke kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Stamppot spruitjes met chorizo en/of Ribkarbonade in jus. In onderstaand blok vind je meerdere segmenten Nederlanders die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Nijeholtwolde

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nijeholtwolde dan heb je feitelijk 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, kwaliteit en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt op het moment dat u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-nijeholtwolde

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder verstrekken we een weergave van bekende bedrijven voor tafeltje dekje in Nijeholtwolde. Per instantie bieden we uitleg over aanbod en de kosten. Klik op de button van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bedrijven van thuismaaltijden

In onderstaand schema tref je een overzicht met regionale aanbieders. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Munnekeburen, Nijelamer en Scherpenzeel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Schema met regionale organisaties van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Nijeholtwolde bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Nijeholtwolde. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nijeholtwolde de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijv. Rundvlees in basilicumsaus & Appelpannenkoek.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa een half uur op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 4 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Nijeholtwolde (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Nijeholtwolde?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,85. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,55) en toetje (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nijeholtwolde. We hebben het dan over grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Weststellingwerf?
Aan de hand van www.weststellingwerf.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.