Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nijelamer

Zoekt u aanbieders van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Nijelamer? Op deze pagina tref je alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder behandelen we ook de verschillende maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijelamer
Postcode8487
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-nijelamer

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nijelamer?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Reepjes varkensvlees in jus of Een pizza hawai. In de box hieronder beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Een drukke baan, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Nijelamer

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nijelamer dan heb je feitelijk 3 varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, onkosten, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Gewoonlijk per box van 6 gerechten aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch indien u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-nijelamer

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna tref je een overzicht met populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Nijelamer. Per bezorgservice tref je uitleg over aanbod en budget. Klik op de button van een bezorgservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor thuismaaltijden

In het schema hieronder vind je een database met lokale leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, cateraars, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Langelille, Oldelamer en Spanga.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Overzicht met regionale instellingen van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Nijelamer bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel werken ze samen met bekende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Nijelamer. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nijelamer zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Zoals Aardappelpannenkoeken en Verse waldorfsalade.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 tot 8 minuten op 500 – 650 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Nijelamer (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Nijelamer?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €5,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nijelamer. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.