Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Nijetrijne

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Nijetrijne? Via deze website bieden we een uitgebreide beschrijving. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder gaan we dieper in op de actuele soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook bedrijven vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNijetrijne
Postcode8481
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-nijetrijne

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Nijetrijne?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Spaghetti bolognese en Broccoli kaassaus. In het gedeelte hierna bekijk je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen te beschermen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, de fitness en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Nijetrijne

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Nijetrijne dan zijn er in feite 3 keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over hoe groot het aanbod is, budget, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt indien u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-nijetrijne

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met populaire aanbieders van tafeltje dekje in Nijetrijne. Per bedrijf check je uitleg over aantal maaltijden en een prijsindicatie. Klik op de button van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale organisaties van bezorgmaaltijden

In het schema hierna vind je een lijst met kleinschalige maaltijdservices. Onder andere slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, cateraars. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Oldeholtwolde, Oldetrijne en Nijeholtpade.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Schema met lokaal georiënteerde bedrijven van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Nijetrijne bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel hebben ze een overeenkomst met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Nijetrijne. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Nijetrijne zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen & Champignonsoep met rundvlees.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 30 minuten op 100 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Nijetrijne (warm).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Nijetrijne?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Nijetrijne. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.