Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Noordwolde

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Noordwolde? Op deze pagina lees je alle belangrijke aspecten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Verder gaan we dieper in op de diverse soorten gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar voorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsNoordwolde
Postcode8391
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-noordwolde

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Noordwolde?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Probeer onder andere: Sucadelapje met jus en tuinbonen met ui en tijm en Kalkoenfiletlapje, doperwten, rijst. In onderstaand blok check je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en diabetes, vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Noordwolde

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Noordwolde dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, prijs, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal om de week aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig op het moment dat u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-noordwolde

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema tref je een opsomming van landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Noordwolde. Per organisatie vind je uitleg over het type maaltijden en het tarief. Klik op de knop van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bedrijven van magnetronmaaltijden

Hieronder verstrekken we een lijst met lokaal georiënteerde bedrijven. Bijvoorbeeld stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Boschoord, Zandhuizen en Wilhelminaoord.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Overzicht met plaatselijke instellingen van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Noordwolde bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Noordwolde. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Noordwolde in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. Onder andere Reepjes kippenvlees in jus en Stamppot prei met roomkaas.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 110 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Noordwolde (reeds verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Noordwolde?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,60. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Noordwolde. Het gaat hier om grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.