Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oldeholtpade

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Oldeholtpade? Middels onze site vind je alles wat je moet weten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens leggen we alles uit over de actuele gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOldeholtpade
Postcode8474
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-oldeholtpade

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oldeholtpade?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Ertwensoep met rookworst & Spaghetti, tonijn, kappertjes. In de volgende paragraaf lees je informatie over verschillende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Studie, sport en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Oldeholtpade

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oldeholtpade dan bestaan er 3 opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, houdbaarheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Ideaal in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oldeholtpade

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een opsomming van erkende keukens voor tafeltje dekje in Oldeholtpade. Per leverancier tref je informatie als het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Druk op de button van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder tref je een weergave van lokaal georiënteerde instanties. Onder andere slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Haskerdijken, Wolvega en Nijehaske.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Opsomming met lokaal georiënteerde maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Oldeholtpade bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Oldeholtpade. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oldeholtpade specifiek aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Parijse worteltjes & Pasta/tonijnschotel.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Oldeholtpade (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Oldeholtpade?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en nagerecht (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oldeholtpade. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Via de info op www.weststellingwerf.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.