Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oldeholtwolde

Zoekt u verse maaltijden aan huis voor ouderen in Oldeholtwolde? Middels onze site check je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens bespreken we de verschillende type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOldeholtwolde
Postcode8477
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-oldeholtwolde

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oldeholtwolde?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Tortellini gevuld met kaas of Geglaceerde wortel. In de volgende paragraaf benoemen we heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, de fitness en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oldeholtwolde

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oldeholtwolde dan heb je feitelijk 3 varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, kosten, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Ideaal op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-oldeholtwolde

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna vind je een lijst met landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Oldeholtwolde. Per organisatie vind je uitleg over het type maaltijden en de tarieven. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder bieden we een database met gemeentelijke bedrijven. Denk dan aan welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook aanbieders in Oldeholtpade, Ter Idzard en Nieuwebrug.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Opsomming met lokaal georiënteerde leveranciers van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oldeholtwolde bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok behandelen we diverse opties .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Oldeholtwolde. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oldeholtwolde de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op het etiket vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie en Braadworst in jus.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 120 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 tot 8 minuten op 600 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Oldeholtwolde (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Oldeholtwolde?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (gemiddeld €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,45).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oldeholtwolde. Onder andere speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.