Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oldelamer

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Oldelamer? Op deze pagina tref je relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij gaan we dieper in op de huidige maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar voorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOldelamer
Postcode8486
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-oldelamer

Maaltijden aan huis uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oldelamer?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Stamppot rode kool met hachee of Gestoofde prei. In onderstaand blok bekijk je heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan gemalen, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en natriumarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Studeren, muziek en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oldelamer

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oldelamer dan zijn er in feite drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zo zijn voors en tegens. Hieronder lees je meer over aanbod, budget, smaak en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-oldelamer

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het schema hierna verstrekken we een weergave van landelijke keukens voor tafeltje dekje in Oldelamer. Per instantie check je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Druk op de knop van een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van opwarmmaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een verzameling regionale maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, slagerijen, stichtingen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Scherpenzeel, Munnekeburen en Nijetrijne.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Weergave met lokale aanbieders van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oldelamer bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Oldelamer. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oldelamer in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Pasta Carbonara met ei, spek en ui & Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 4 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Oldelamer (opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Oldelamer?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oldelamer. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Weststellingwerf?
Via de uitleg op www.weststellingwerf.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.