Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oldetrijne

Heeft u belangstelling voor lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Oldetrijne? Hieronder tref je alles wat je moet weten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens gaan we verder in op de diverse soorten gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdservices vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOldetrijne
Postcode8479
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-oldetrijne

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oldetrijne?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes of Pastaschotel van penne, zalm en spinazie. In onderstaand blok check je diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Senioren die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om het geheugen op peil te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en vetarm, natriumarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oldetrijne

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oldetrijne dan heb je eigenlijk 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, budget, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-oldetrijne

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema check je een overzicht met erkende organisaties voor tafeltje dekje in Oldetrijne. Per bezorgservice bekijk je relevante zaken zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Tik op de button van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor senioren maaltijden

Hierna bekijk je een verzameling lokale instanties. Dat zijn bijv. slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Ter Idzard, Sonnega en Oldeholtpade.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Schema met regionale bezorgservices van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Oldetrijne bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Oldetrijne. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oldetrijne de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Als eerste een ruime portie groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Zuurkoolstamppot of Bloemkool cordonbleu schotel.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Oldetrijne (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Oldetrijne?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oldetrijne. Onder andere grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij zijn er mogelijkheden via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.