Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Oosterstreek

Bent u op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Oosterstreek? Aan de hand van deze site vind je alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij leggen we alles uit over de diverse soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsOosterstreek
Postcode8388
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-oosterstreek

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Oosterstreek?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Push Up Meatballs en/of Schelvis in Dijon-mosterdsaus. In de volgende paragraaf check je diverse groepen mensen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, muziek en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Oosterstreek

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Oosterstreek dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, budget, houdbaarheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Ideaal als u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-oosterstreek

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hieronder tref je een overzicht met landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Oosterstreek. Per organisatie vind je praktische info zoals aanbod en een prijsindicatie. Klik op de knop van een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een database met regionale leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Wilhelminaoord, Boschoord en Frederiksoord.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Overzicht met lokaal georiënteerde instanties van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Oosterstreek bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Oosterstreek. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Oosterstreek specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Zoals Couscous, kip, mergueze worst & Kip in kerriesaus, doperwten, rijst.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 tot 12 minuten op 500 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Oosterstreek (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Oosterstreek?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,60. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,70) en nagerecht (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Oosterstreek. Voorbeelden zijn professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Aan de hand van www.weststellingwerf.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.