Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Peperga

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Peperga? Aan de hand van deze site bekijk je meer informatie. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens gaan we dieper in op de beschikbare type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsPeperga
Postcode8396
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-peperga

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Peperga?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt bijv. denkena aan: Nasi babi pangang en Rundergehaktbal met jus en hutspot. In onderstaand blok vind je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en vegetarisch, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, hobby’s en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Peperga

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Peperga dan bestaan er drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-peperga

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hierna verstrekken we een database met grote leveranciers van tafeltje dekje in Peperga. Per instantie verstrekken we specificaties zoals aanbod en een prijsindicatie. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel bekijk je een overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdservices. Onder andere zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen, cateraars. Elders op deze website vind je ook organisaties in Vinkega, Steggerda en Noordwolde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Database met plaatselijke aanbieders van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Peperga bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak maken zij hiervoor afspraken met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Peperga. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Peperga aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Denk aan Chili con carne met rijst-groenteschotel en Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Peperga (warm).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Peperga?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke service werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,00).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Peperga. Dit zijn vaak professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.