Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Scherpenzeel

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Scherpenzeel? Hieronder verstrekken we tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij gaan we dieper in op de actuele soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsScherpenzeel
Postcode8483
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-scherpenzeel

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Scherpenzeel?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Tagliatelle, kip, paddestoelen of Spaghetti Napoli. In onderstaande tekst vind je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Studie, de sportschool en vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Scherpenzeel

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Scherpenzeel dan heb je 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, prijs, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Erg handig op het moment dat u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-scherpenzeel

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna check je een database met professionele keukens voor tafeltje dekje in Scherpenzeel. Per instantie bieden we relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Klik op de knop van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van senioren maaltijden

In het schema hieronder tref je een lijst met lokaal georiënteerde leveranciers. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars. Op deze website vind je ook leveranciers in Oldetrijne, Spanga en Oldeholtwolde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Database met regionale leveranciers van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Scherpenzeel bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Scherpenzeel. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Scherpenzeel zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. In de basis zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Gehakt in kappertjessaus of Cordon bleu, spinazie à la crème, aardappelpuree.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Scherpenzeel (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Scherpenzeel?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,95. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Scherpenzeel. Het betreft grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Aan de hand van www.weststellingwerf.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.