Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Slijkenburg

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Slijkenburg? Hieronder verstrekken we alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder behandelen we ook de actuele maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSlijkenburg
Postcode8489
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-slijkenburg

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Slijkenburg?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Varkens-groenteschotel en/of Alaska-koolvis. Hierna vind je meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Studie, de sportschool en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Slijkenburg

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Slijkenburg dan zijn er 3 keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, financiën, houdbaarheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Meestal per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-slijkenburg

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In onderstaand schema bekijk je een opsomming van erkende bedrijven voor tafeltje dekje in Slijkenburg. Per leverancier bieden we informatie als het actuele aanbod en een prijsindicatie. Klik op de knop van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder check je een verzameling lokale bezorgservices. Dat zijn bijv. stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Oldelamer, Nijeholtwolde en Langelille.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Overzicht met lokale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Slijkenburg bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met professionele leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Slijkenburg. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen dan een verse en gezonde maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Slijkenburg de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire verrassingen. O.a. Vier-groentenstamppot en Hutspot, gesneden rundvlees.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Slijkenburg (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Slijkenburg?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,25. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Slijkenburg. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Weststellingwerf?
Aan de hand van www.weststellingwerf.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.