Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Sonnega

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Sonnega? Op maaltijdaanhuis.com vind je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens gaan we dieper in op de actuele type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSonnega
Postcode8478
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-sonnega

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Sonnega?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Lamsvleesworstje, ratatouille, pandanrijst & Lasagna bolognese. Hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Studeren, sport en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Sonnega

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Sonnega dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, onkosten, smaak en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Gewoonlijk per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Een uitkomst als u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-sonnega

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de tabel hierna bieden we een verzameling erkende organisaties voor tafeltje dekje in Sonnega. Per aanbieder tref je uitleg over assortiment en vanafprijs. Tik op de knop van een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van thuismaaltijden

Hierna verstrekken we een weergave van lokale aanbieders. Dat zijn bijv. supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, cateraars. Op deze website vind je ook aanbieders in Nijeholtpade, Oldeholtwolde en Wolvega.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Weergave met kleinschalige aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Sonnega bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Sonnega. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd opeten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Sonnega specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Zoals Babi ketjap met mihoen goreng en Heldere vermicellisoep.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Sonnega (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Sonnega?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,35).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Sonnega. Denk dan aan grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Weststellingwerf?
Op www.weststellingwerf.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.