Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Spanga

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Spanga? Op deze pagina bekijk je aanvullende details. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook vertellen we meer over de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSpanga
Postcode8482
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-spanga

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Spanga?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Gestoofde kip moksi alesi & Varkensvlees met appel in saus. Hieronder check je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: School, werken, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Spanga

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Spanga dan zijn er in feite 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, prijzen, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal indien u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-spanga

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema tref je een lijst met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Spanga. Per organisatie check je specificaties zoals aanbod en de kosten. Druk op de button van een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van magnetronmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een overzicht met kleinschalige maaltijdservices. Voorbeelden zijn stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Sonnega, Nijetrijne en Ter Idzard.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Database met lokale leveranciers van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Spanga bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna lichten we enkele situaties toe .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met professionele bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Spanga. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Spanga normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Zoals Peultjes met een gehaktbal en appelmoes of Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Spanga (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Spanga?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,35. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Spanga. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Weststellingwerf?
Via de info op www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.