Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Steggerda

Wilt u zo snel mogelijk maaltijden aan huis voor ouderen in Steggerda? Middels onze site bekijk je een uitgebreide beschrijving. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Verder gaan we verder in op de actuele maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSteggerda
Postcode8395
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-steggerda

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Steggerda?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. U kunt bijv. denkena aan: kip piri-piri, wokgroente, gebak. aardappelen en/of Kipschnitzel. In het gedeelte hierna vind je meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 75-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en vetarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, hobbies en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Steggerda

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Steggerda dan heb je eigenlijk drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, prijzen, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeer geschikt wanneer u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-steggerda

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema bekijk je een weergave van grote bedrijven voor tafeltje dekje in Steggerda. Per organisatie bieden we relevante zaken zoals het actuele aanbod en de tarieven. Klik op de knop van een organisatie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel check je een lijst met plaatselijke leveranciers. Dat zijn bijv. zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, cateraars, supermarkten. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Boijl, De Hoeve en Zandhuizen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Schema met plaatselijke maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Steggerda bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Steggerda. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Steggerda in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Stamppot prei met roomkaas & Lekkerbekje remouladesaus sperziebonen puree.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 100 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 12 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Steggerda (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Steggerda?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,70. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Steggerda. Het betreft speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Door middel van www.weststellingwerf.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.