Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Ter Idzard

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Ter Idzard? Hieronder bieden we een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens leggen we alles uit over de beschikbare type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsTer Idzard
Postcode8476
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-ter-idzard

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Ter Idzard?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Kipfilet in uienjus, Andijviestamppot en/of Tomatensoep met prei vg. Hierna beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: School, werken, sport en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Ter Idzard

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Ter Idzard dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, prijs, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Gewoonlijk wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-ter-idzard

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder bieden we een weergave van grote aanbieders van tafeltje dekje in Ter Idzard. Per aanbieder vind je details als aantal maaltijden en de prijzen. Klik op een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

Hieronder vind je een overzicht met plaatselijke maaltijdservices. Bijvoorbeeld cateraars, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Wolvega, Nijeholtpade en Haskerdijken.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Tabel met regionale bedrijven van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Ter Idzard bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Ter Idzard. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Ter Idzard zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je informatie over de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Jonge kabeljauw in roomsaus & Een pizza hawai.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 120 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Ter Idzard (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Ter Idzard?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,00. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €1,10).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Ter Idzard. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Weststellingwerf?
Door middel van www.weststellingwerf.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.