Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Vinkega

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Vinkega? Hieronder tref je aanvullende details. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook leggen we alles uit over de verschillende type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsVinkega
Postcode8393
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
maaltijden-aan-huis-vinkega

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Vinkega?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel & Penne pesto, kip, groene groenten. In de box hieronder benoemen we heel uiteenlopende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studeren, hobby’s en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Vinkega

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Vinkega dan heb je eigenlijk 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, kosten, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal elke 2 weken aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch als u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-vinkega

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een overzicht met bekende bedrijven voor tafeltje dekje in Vinkega. Per aanbieder tref je praktische info zoals aantal maaltijden en de prijzen. Klik op de knop van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van senioren maaltijden

In het schema hieronder tref je een database met lokale bezorgservices. Voorbeelden zijn slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen. Op deze site vind je ook organisaties in Zandhuizen, Boijl en Boschoord.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Overzicht met regionale bedrijven van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Vinkega bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Vinkega. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Vinkega de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Kip pilav met perzik, kruidenrijst met doperwten of Hachee met rodekool en witte rijst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer een half uur op 110 – 125 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 12 minuten op 600 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Vinkega (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Vinkega?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €1,45).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Vinkega. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Via de info op www.weststellingwerf.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.